Okulumuz ''ÖĞRENCİ DOSTU OKUL'' Belgesi Almaya Hak Kazandı

10.06.2020 462

Öğrenci devamsızlığı, fiziksel, psikolojik ve toplumsal birçok etmenden kaynaklanabilen ve öğrencinin akademik, sosyal ve manevi gelişim alanlarını olumsuz yönde etkileyen istenmeyen öğrenci davranışıdır.

Eğitim ve öğretimde amaçların en üst düzeyde gerçekleşebilmesi ancak okulda öğrenim gören öğrencilerin sürece etkin katılımıyla sağlanabileceği için öğrencilerin okula devamları hayati derecede önem taşımaktadır.

İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde Geleceğim Okulda Projesini uygulamaya koyması da doğrudan doğruya bununla bağlantılı. Projeyle öğrencilerin devamsızlık nedenleri yanında okulu erken terk etmemeleri için uygulanabilecek stratejilerin belirlenmesi amaçlanıyor.

·         Devamsızlığın Önlenmesi Stratejisi

·         Başarıya Giden Yolda Okul

·         Öğrenci Dostu Okul Sertifikası

Bu kapsamda yapılan değerlendirmeler neticesinde okulumuz "ŞUBAT AYI ÖĞRENCİ DOSTU OKUL"  Belgesi almaya hak kazanmıştır.