Okulumuz Hakkında Genel Bilgiler

Okulumuz Hakkında Genel Bilgiler

24.05.2018 2561

2015-2016 Eğitim-öğretim yılı içerisinde Pendik Şule Yüksel Şenler İmam Hatip Lisesi bünyesinde ek bina olarak eğitim-öğretime başlayan okulumuz 2016 yılı içerisinde bağımsız bir okul olarak açılmış ve Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu ismi ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmiştir. İlk kurulduğu yıl bünyesinde 5 ortaokul sınıfı ile açılan okulumuz bu yıl bünyesinde 25 sınıf ve 520 öğrenciye ulaşmıştır.

2016-2017 Eğitim-öğretim yılında açılan okulumuzda sınıf sayıları 2017-2018 eğitim-öğretim yılı itibariyle 16 sınıfa, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında 18 sınıfa ve 2019-2020 eğitim-öğretim yılında 25 sınıfa  ulaşmış bulunmaktadır. Okulumuzda hem İngilizce hem de Arapça dil proje sınıfları mevcuttur.

25 kişilik sınıflarda tam öğretmen norm kadrosuyla, dini eğitimin yanında akademik eğitim alanına da ehemmiyet veren okulumuzda her ay düzenli deneme sınavları yapılmaktadır.

Tüm sınıflarımızda akıllı tahtalarımız ve fiber internet erişimi mevcut olup iki yıldır derslerimizde öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından kullanılmaktadır.

Öğrenci ders takip sistemi ile günlük öğrenci takibi yapılmakta her gün velilerimiz okul tarafından bilgilendirilmektedir. Her ay deneme sınavının yanında okul öğrenci ortalamaları öğrenci velilere bildirilmektedir. Bu sayede öğrencinin her ay sınıfta ve okuldaki sıralaması ve durumu velilerimiz tarafından takip edilebilmektedir.

Ayrıca okul bünyemizde Akıl Oyunları Sınıfı mevcut olup haftada iki saati öğrencilerimiz öğretmenleri ile birlikte bu sınıflarda geçirmektedir. Bu sınıfta Mangala, Square up, Reversi, Dokuz Taş, Satranç, Abalone gibi oyunlarla öğrencinin zeka gelişimi desteklenmekte ve her ay bir turnuva yapılarak öğrenciler ödüllendirilmektedir.

Okulumuzda öğrencilerimizle birlikte her gün cemaatle namaz kılınmakta ve öğrencilerimiz bu alanda da yetiştirilmektedir. Öğrencilerimizin soğuk havalarda da rahatlıkla abdest alabilmeleri için sıcak su sistemi abdestliklerimizde mevcuttur.

Haftalık ders saatleri normal ortaokullarla temel dersler noktasında aynıdır.

  • TÜRKÇE
  • MATEMATİK
  • FEN BİLİMLERİ
  • SOSYAL BİLGİLER
  • İNGİLİZCE
  • DİN KÜLTÜRÜ
  • MÜZİK
  • GÖRSEL SANATLAR
  • BEDEN EĞİTİMİ

Bu dersler, ders saatleri ve müfredat bakımından ortaokullarla aynı şekilde işlenmekte, imam hatip ortaokullarında farklı olan husus ise Din Derslerinin seçmeli değil zorunlu olmasıdır. Hz.Muhammed(sav) Hayatı, Temel Dini Bilgiler, Kuran-ı Kerim ve Arapça dersleri zorunludur.

Tüm bunların dışında okulumuzda ücretsiz Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımız da hafta içi devam etmektedir.